Geroosterde rabarber met munt en aardbeien

Geroosterde rabarber is eens iets anders dan de standaard compote of saus die er meestal van rabarber gemaakt wordt. Je zult bij geroosterde rabarber verbaasd zijn over het resultaat, de rabarber wordt gecombineerd met munt en aardbeien voor een zoete en tegelijk frisse smaak. Rabarber is van zichzelf vrij zuur, in combinatie met aardbeien bereik je een zoetere smaak, maar is de rabarber nog steeds goed te proeven. Volg de stappen van de bereiding goed op om het juiste resultaat neer te zetten, het gerecht is Italiaans en bij Italiaanse gerechten komt het vaak aan op de details. De toevoeging van mascarpone maakt het gerecht helemaal af, de kaas combineert goed met het zoete van de aardbei en de geroosterde rabarber. Doseer de mascarpone, mascarpone is vrij zwaar en daardoor gebruik je helaas al snel teveel.

rabarberrecept.nl

Geroosterde rabarber met munt en aardbeien

 • Voorbereiding : 5 minuten
 • Bereidingstijd : 30 minuten
 • Beoordeling 3.5 sterren uit 4 beoordelingen
 • Personen : 4

Ingrediënten

 • Rabarber - 500 gram
 • Aardbeien - 250 gram
 • Mascarpone - 200 gram
 • Boter - 50 gram
 • Suiker - 50 gram
 • Munt - een half bosje
 • Basterdsuiker - 2 eetlepels

Instructies

 1. Was de rabarber, verwijder de harde stukken en bladeren met een mesje. Doe dit rustig en beheerst, alleen op deze manier zal de rabarber straks goed verwerkt kunnen worden in het toetje. Snijd de stengel in stukken van ongeveer 10 centimeter om later te roosteren.
 2. De munt mag met een groot mes worden fijngehakt, stop de blaadjes en suiker in een blender en mix het tot een groene massa. Heb je geen blender? Eventueel kun je de blaadjes zelf heel klein snijden, zonder de hulp van een blender.
 3. Plaats alle bewerkte ingrediënten in de koelkast.
 4. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
 5. Stop de boter in een pan en meng dit met de basterdsuiker op een laag vuur tot de boter gesmolten is.
 6. Stop de stukken rabarber in een ovenschaal en schenk de boter met de basterdsuiker over de rabarber heen.
 7. Plaats de rabarber in de voorverwarmde oven en laat de rabarber een kwartier in de oven staan. Bewaak de rabarber goed, de rabarber mag niet uit elkaar vallen en moet heel blijven. Draai de stengels rabarber halverwege om, laat ze aan beide kanten zo goed mogelijk garen.
 8. De laatste 4 minuten mag je de aardbeien laten meegaren in de ovenschaal. Laat de aardbeien iets zachter worden, maar bewaak dat het geen compote wordt. Schep een klein beetje mascarpone op elk bord en voeg vervolgens de stengels rabarber en aardbeien aan het bolletje mascarpone toe. Strooi de mix van munt met suiker over het gerechtje heen en het dessert is klaar om geserveerd te worden!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders