Rabarbercompote

Rabarbercompote is één van de simpelste, maar bekendste recepten die je met rabarber kunt maken. Een compote van rabarber geeft rabarber een zoete smaak en maakt de groente toegankelijker om te eten. Veel mensen voegen een kleine beetje kaneel, appeltjes of aardbeien aan de rabarbercompote toe. We houden deze compote simpel en combineren drie ingrediënten om tot het eindresultaat te komen. Rabarber uit eigen tuin is het lekkerst om voor dit recept te gebruiken, maar uiteraard kun je ook rabarber bij de supermarkt, groenteboer of bijvoorbeeld op de markt kopen. Rabarbercompote is een aantal dagen te bewaren, laat het in de koelkast staan om het zo lang mogelijk goed te houden. Rabarbercompote kun je los als toetje eten, maar ook combineren met iets anders! Combineer de rabarbercompote met vla, crème fraîche in de yoghurt, bij een bolletje ijs of verwerkt de rabarbercompote in een taart. Houd je van zoetigheid? Dan kun je aan dit recept best wat extra suiker toevoegen, de ingrediënten zijn slechts een suggestie en kun je aanpassen naar eigen smaak.

rabarberrecept.nl

Rabarbercompote

Kaneel, aardbeien, appels of andere ingrediënten kun je naar smaak aan jouw compote toevoegen, rabarber, basterdsuiker en boter vormen echter de basis van een rabarbercompote.

 • Voorbereiding : 5 minuten
 • Bereidingstijd : 50 minuten
 • Beoordeling 3 sterren uit 8 beoordelingen
 • Personen : 4

Ingrediënten

 • Rabarber - 500 gram
 • Basterdsuiker - 50 gram
 • Boter - 10 gram
 • Eventueel: kaneel, appel en aardbeien

Instructies

 1. Gebruik een bos van ongeveer 750 gram rabarber, was de rabarber goed om alle vuiligheid van de groente af te wassen. Verwijder de schil van de rabarber en snijdt de harde delen van de stelen af. Voel goed of alle harde delen en bladeren zijn verwijderd, later wil je dit niet in jouw rabarbercompote proeven. Snijd de rabarber in kleine stukjes van 2-3 cm per stuk, dit is de optimale lengte, later zullen deze stukjes uit elkaar vallen als de rabarber wordt gekookt.
 2. Pak een kleine pan en plaats deze op het vuur.
 3. Stop de boter in de pan en laat de boter rustig smelten, later kun je alle andere ingrediënten toevoegen.
 4. Voeg de rabarber en suiker in de pan met de gesmolten boter toe, stop een deksel op de pan en laat het rustig sudderen voor een minuut of 30. Je ziet de rabarber vanaf dit moment uit elkaar vallen, het is belangrijk om steeds goed door de pan te roeren om het bereiden van de compote te versnellen!
 5. Voeg later andere ingrediënten toe, appel of aardbeien kun je het best iets korter op het vuur zetten dan de rabarber. Naar smaak kun je eventueel nog kaneel of extra suiker toevoegen.
 6. De rabarbercompote kun je laten afkoelen of warm bij verschillende gerechten eten! Rabarbercompote combineert goed binnen wildgerechten, maar ook bij een dessert doet de rabarbercompote het erg goed.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders