Rabarbertaart met aardbeien

Rabarber en aardbeien geven een uitstekende combinatie, de combinatie van het zoet en het zuur maken deze ingrediënten zeer geschikt voor een taart. De rabarbertaart met aardbeien is geschikt als toetje, maar ook te nuttigen in combinatie met een kopje thee of koffie. De taart is niet zo zoet als appeltaart of andere soorten gebak en daardoor ook voor de mensen die niet zo van zoetigheid houden een heerlijke taart. Het is belangrijk om de vulling goed door te warmen, alleen op deze manier bereik je uiteindelijk het gewenste resultaat. Als toetje is de taart het lekkerst met een bolletje vanille-ijs, je kunt dit ijs zelf maken, maar als je deze mogelijkheid niet hebt kun je het ijs uiteraard ook kopen bij de supermarkt of een hiervoor geschikte speciaalzaak. Rabarbertaart voor bij de koffie combineert net als appeltaart uitstekend met een klein beetje slagroom. Koop de benodigde ingrediënten in en volg de bereidingswijze stap-voor-stap om het recept op de juiste manier samen te stellen.

Rabarbertaart met aardbeien



  • Voorbereiding : 15 minuten
  • Bereidingstijd : 02u 30min
  • Beoordeling 3.14 sterren uit 7 beoordelingen
  • Personen : 8

Ingrediënten

Instructies

  1. Vermeng de bloem met het bakpoeder in een kom, voeg ook de vanillesuiker, het zout en de normale suiker toe. Snijd de boter in gelijke blokjes en voeg deze aan het mengsel toe. Een ei mag vervolgens ook toegevoegd worden, nu is het tijd om het deeg tot een soepel geheel te kneden. Kneed een egale massa van het deeg met je handen, vervolgens kun je het deeg in de koelkast plaatsen. Laat het deeg een uur in de koelkast rusten, vervolgens kun je naar de volgende stap.

Een uur later…

  1. Meng de bloem en de suiker van de vulling, vervolgens mag je de aardbeien en rabarber toevoegen. Is alles goed gemengd? Dan mag je dit een half uurtje laten rusten.

Een half uur later…

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Vet een springvorm in met een klein beetje boter.
  3. Pak twee derde deel van het deeg uit de koelkast en gebruik dit om er een grote lap van te rollen met de deegroller. Gebruik een beetje bloem om het rollen flexibel te laten verlopen.
  4. Bedek de springvorm met de grote lap met deeg, zorg dat de zijkanten van de springvorm en de bodem goed bedekt zijn met het deeg.
  5. Stop nu het mengsel van aardbeien en rabarber in de taartvorm en voeg een aantal kleine stukjes boter toe.
  6. Rol het laatste derde deel van het deeg uit en snijd repen van deze nieuwe lap met deeg. Maak vervolgens een raster van de stroken met deeg.
  7. Smeer het deeg in met een klein beetje eigeel en strooi suiker over het deeg heen.
  8. Plaats de taart in de voorverwarmde oven voor precies 40 minuten, controleer af en toe of alles nog goed gaat. Zet de oven uit en laat de taart 15 minuten in de oven staan. De taart kan op dit moment helemaal gaar worden en rustig afkoelen.
  9. Haal de taart uit de oven en laat de taart verder afkoelen. Snijd de taart rustig aan en laat jouw gasten genieten!
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (7 beoordelingen, gemiddelde: 3,14 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *