Rabarber crumble

Rabarber is zacht, zuur en zoet van smaak. Rabarber met een krokant laagje is nog lekkerder dan de bekende rabarbercompote en ideaal als toetje! Deze rabarber crumble doet het goed bij iedereen die van de frisse smaak van rabarber houdt. De crumble is vrij eenvoudig te bereiden, aan het eind moet je een half uurtje wachten en vervolgens kun je genieten van dit heerlijke dessert. Gebruik alleen verse rabarber en maak de stelen goed schoon om tot het beste resultaat te komen. Het recept is ook geschikt voor in de koudere maanden van het jaar, maar wordt door de verkrijgbaarheid van rabarber vooral in het voorjaar en de zomer gegeten. Heb je een luxe ontbijt? Ook dan is deze rabarber crumble een prima toevoeging. De crumble is echter wel vrij zoet en wordt daarom voornamelijk als toetje gegeten.

Rabarber crumble



Eventueel kun je amandelen en honing toevoegen, honing maakt de crumble nog iets zoeter en de amandelen geven een extra nootachtige smaak aan het geheel. Houd je niet zo van zoet? Dan kun je de honing weglaten, maar ook overwegen om minder jam toe te voegen en extra verse aardbeien toe te voegen. Met deze crumble kun je heel veel kanten op!

  • Voorbereiding : 5 minuten
  • Bereidingstijd : 30 minuten
  • Beoordeling 4.67 sterren uit 3 beoordelingen
  • Personen : 4

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius.
  2. Was de rabarber zorgvuldig, snijd de harde delen en de bladeren van de rabarber af. Snijd de rabarber in gelijke stukken, vervolgens is de rabarber klaar om verder verwerkt te worden.
  3. Breng de jam en stukjes rabarber in een pannetje, laat de rabarber zich met de jam mengen en laat het geheel 5 minuten op hoog vuur garen.
  4. Pak een ovenschaal en vet deze in met boter.
  5. Giet de jam en rabarber in de ovenschaal.
  6. Verkruimel de pecannoten en vermeng deze met de muesli.
  7. Strooi het mengsel van pecannoten en muesli over de rabarber en de jam.
  8. Snijd de boter die je over hebt in kleine blokjes en verdeel deze over de ovenschaal.
  9. Breng de ovenschaal in de voorverwarmde oven en laat de crumble 20 minuten in de oven staan, controleer de oven af en toe om te zien of de crumble mooi krokant wordt.
  10. De crumble eet je meestal niet los, serveer er dikke yoghurt, kwark of ijs bij.
  11. Geniet er samen met jouw gasten van!
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (3 beoordelingen, gemiddelde: 4,67 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *