Franse rabarbertaart

Nigella Lawson is een Engelse presentatrice en bekend van verschillende kookprogramma’s. Nigella heeft verschillende kookboeken uitgebracht en is inmiddels bekend over de hele wereld. Haar Franse rabarbertaart is favoriet van velen, via deze pagina komt je te weten welke ingrediënten je voor de taart nodig hebt en hoe je de taart stap-voor-stap kunt bereiden. De taart is op een klassieke manier bereid, aan de bovenkant kun je de rabarber zien zitten. De rabarbertaart is niet te zoet, de toevoeging van room maakt de rabarbertaart vrij machtig. Gebruik meer rabarber en iets minder room als je de taart minder zwaar wilt maken, je kunt ook iets kleinere porties snijden als je graag bij het originele recept blijft.

Franse rabarbertaart



  • Voorbereiding : 10 minuten
  • Bereidingstijd : 01u 30min
  • Beoordeling 4.75 sterren uit 4 beoordelingen
  • Personen : 8

Ingrediënten

Instructies

  1. Verwarm de oven voor tot 190 graden Celsius.
  2. Was de rabarber en verwijder de harde stukken en bladeren.
  3. Snijd de rabarber in stukken van 3 centimeter en leg ze met de suiker in een ovenschaal.
  4. Dek de rabarber met suiker af met aluminiumfolie en laat de schaal drie kwartier in de oven staan tot de rabarber gegaard is.
  5. Laat de rabarber rustig afkoelen en schenk het losgekomen vocht in een apart kommetje.
  6. Nu kun je beginnen met het deeg. Meng de bloem, boter, roomkaas, suiker, slagroom en een theelepeltje zout met een keukenmachine of mixer.
  7. Wacht tot het deeg kruimelig is, vervolgens kun je het deeg met de hand verder kneden tot een egale massa. Maak er een mooie deegbal van en rol deze bal vervolgens in doorzichtig plastic. Laat het deeg een half uur in de koelkast rusten.

Een half uur later…

  1. Haal het deeg weer uit de koelkast en rol het deeg met een beetje bloem tot een grote lap om voor de bodem en zijkanten van de taart te gebruiken. Kleed de zijkanten en bodem van de taart aan met de lap deeg en plaats de springvorm met het deeg nogmaals een half uur in de koelkast.

Een half uur later…

  1. Haal de springvorm uit de koelkast en leg aluminiumfolie over de laag met deeg heen, leg er kiezels in en zet de springvorm een kwartier in de oven.
  2. Verwijder de folie en de kiezels, vervolgens plaats je de springvorm nogmaals 5 minuten in de oven.
  3. Zet de oven uit en laat de springvorm met het deeg afkoelen in de oven.
  4. Neem ongeveer 8 eetlepels van het kookvocht van de rabarber dat je bewaard hebt en laat dit tot een klein beetje stroop inkoken, dit zal een aantal minuten duren.
  5. Klop de roomkaas met de slagroom tot een massa.
  6. Voeg suiker en rum toe, tot er een egale massa zal ontstaan.
  7. Vul de taartbodem met de massa die je zojuist gemaakt hebt en leg de stukjes rabarber ook in de taartbodem. De stroop uit het pannetje mag je over de rabarber heen sprenkelen.
  8. De taart is nu klaar! Snijd de rabarbertaart met een scherp mes en laat je gasten van de taart genieten.
1 Ster2 Sterren3 Sterren4 Sterren5 Sterren (4 beoordelingen, gemiddelde: 4,75 van de 5)
Loading...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *